Tříkrálový šakalí výlet


Tak zase po roce mají naši Šakalíci co zapsat do svých výletních deníčků. Tentokrát se ŠAKAL vydal do kraje západní Prahy k Brdskému hřebeni. Jen pro vzpomínku, loni to byl vrchol hory Říp.
Oficiální straz Šakalíků byl na Hlavním nádraží, převážná část výletníků se sešla už na kbelském nádražíčku. Zbytek nekbelských se přidal na ‚Hlaváku‘. Výprava zaplnila celý jeden vagon.
Cílová stanice Dobřichovice. Z nádraží jsme se vypravili směr Hvíždinec, překrásná vyhlídka, kde jsme něco málo ujedli ze svých zásob. Hlavní cíl, barokní areál poutního místa Skalka, jsme pokořili kolem druhé hodiny. Čekal tu na nás rozdělaný oheň, kde jsme si opekli buřtíky, šakalí rodiče a trenéři si připili zaslouženým svařákem a pivem. S plnými bříšky jsme si udělali hromadnou fotku a ‚Starý šakal‘, rozdal Šakalíkům památeční účastnické diplomy.
Pak už jsme jenom seběhli do údolí, do malebného Mníšku pod Brdy. Přidali jsme další dva kilometry k nádraží, kde jsme si zpříjemnili čekání na vlak v nejlepší nádražní restauraci Marjána. Svíčková a čokoládový dort bodlo nejednomu dítku.

Výlet v číslech: celkem Šakalíci naťapali 13 kilometrů, 32 děti, 20 rodičů, 6 šakalů, 1 starý šakal. Pár fotek z výletu najdete v galerii.

‚Běhej, skákej, házej rád, Šakal je tvůj kamarád‘

Tak zase příště!