Pavoučí hra

Pomůcky: papírová malířská lepicí páska, chodba

K přípravě hry můžete přizvat děti – už tvoření je totiž zábava, ke které se děti rády připojí (a nemusíte dělat všechno vy, že ano…). Pokud máte doma chodbičku – stačí malá – vytvořte postupným lepením pásky na šikmo z jedné strany na druhou pavučinu. Pásky na zdech ukotvěte malým, příčně nalepeným pruhem. Páska je skvělá v tom, že nezanechává vůbec žádné stopy a jde snadno sloupnout. Pravidla hry si vytvoříte sami, může to být volné prolézání, nebo i soutěž. Principem je samozřejmě trať prolézt, nepřilepit se a pásku nestrhnout (pro vlasaté účastníky doporučujeme svázat vlasy do gumiček). My jsme pruhy pásky přehnuli, abychom se nelepili my, ani náš pes.

Můžete zvedat obtížnost a lepit další pásky – Level 1, Level 2… Dalšího ztížení hry dosáhnete také nalepením kříže na zem, kterému se také závodník musí vyhýbat. Anebo můžete zkusit proplétat se tratí poslepu za pomoci navigace parťáka…

Malířská páska se hodí i na další domácí aktivity. Nalepte ji na zem rovně a máte bezpečnou překážku, souběžné proužky za sebou skvěle simulují frekvenční žebřík. Malé děti po čáře mohou chodit a křížky z pásky se mohou hodit i pro slalomový běh.

Tak ať se vám daří!

Trenérka Agáta